Summit X440 on tarkoitettu PoE+ langattomille tukiasemille, kameroille ja IP-puhelimille ja kytkimellä on 380W PoE budjetti. Summit X440-sarja laajentaa 10/100/1000BASE-T -liitettävyyden työpöydälle ja modulaarinen ExtremeXOS-käyttöjärjestelmä, tuo parempaa käytettävyyttä.

Summit X440-sarjassa on Ethernet Automatic Protection Switching (EAPS) vikasietoisuusprotokolla ja L2-vikasietoisuus saavutetaan alle 50mS toipumisajalla. SummitStack ™ (40Gbps) on helposti konfiguroitava ja pinoaminen onnistuu nopeasti. Sen pinoteknologia mahdollistaa saman hallinnan maksimissaan 8:lle kytkimelle.

Summit 440-sarjassa on ulkoinen varavirtalähde (EPSU), täysin non-blocking-arkkitehtuuri sekä Quality of Service (QoS), kehittynyt liikenteen hallinta. Lisäksi kytkimissä on automaattinen reunaporttien provisiointi Universal Port -ominaisuuden kautta ja kattavat verkonhallintatoiminnot.

LLDP-tuki tarjoaa mahdollisuuden verkkoon liitettyjen laitteiden tunnistamiseen. MAC- ja IP-suojaus auttaa estämään man-in-the-middle hyökkäyksiä. Lisäksi X440-kytkimissä on verkon reunalla tapahtuvan autentikoinnin tuki 802.1X, joka pystyy hallitsemaan useita päätelaitteita per portti.

Ainutlaatuinen identiteetinhallinta mahdollistaa verkkoon kirjautuvien käyttäjien läpinäkyvän todentamisen Windows AD:sta, sekä mahdollisuuden asettaa heille dynaamiset profiilit liikenteen hallintaan. Samalla voidaan kerätä lokitietoja käyttäjien liikkeistä verkossa.